Update Quesadilla




Nálunk a tortilla mindig is nagy siker volt,sokszor készítettem már házilag,de most ez egy kicsit más.Igaz a tészta az egy sima tortilla de töltve van és úgy ismét sütve,mint egy szendvics ez a mexikói eredetű quesadilla.Mivel ch csökkentett Update master mixxel készült így a ch tartalma több mint 50%-kal kevesebb mint egy hagyományos ilyen mexikói szendvicsnek.Próbáljátok ki,nagyon sokféle töltelékkel elkészíthető,így bárki megtalálja a neki megfelelő ízvilágot!



Recept:

Tészta:
-120g Update Master mix
-80g teljes kiőrlésű búzaliszt
-200g langyos víz
-2ek olívaolaj
-1kk só
-1tk sütőpor

Töltelék:
-ízlés szerint különböző zöldségek kissé összepirítva
-fűszeres roston csirkemell falatok
-reszelt sajtok

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kimérjük és egy dagasztógép segítségével egy lágy tésztát gyúrunk. Ezután egy tálba tesszük és kb 10 percig hagyjuk pihenni.
Amíg a tészta pihen, addig megpirítjuk a zöldségeket és a csirkemellet. Pihentetés után egy szilikon lapot megszórunk master mixxel és a tésztát kissé átgyúrjuk rajta,majd négy részre vágjuk és minden részt papír vékonyra nyújtunk.
Ezután egy felmelegített teflon serpenyőbe egyesével elősütjük a lapokat,mindkét oldalukat szép világosra,amíg szépen fel nem hólyagosodik a tészta.
Sütés után a lap felét megszúrjuk sajttal,teszünk bele a töltelékből amit előre elkészítettünk majd ismét sajtot szórunk rá és ráhajtjuk a tészta másik felét. Ezután vagy egy toast sütőben vagy pedig egy egyszerű grill serpenyőbe tesszük és mindkét oldalát megsütjük,így a sajttól a lapok összeragadnak és egy ízletes tortilla szendvicset kapunk.

Tippek:
-kézzel is dagaszthatjuk,de géppel sokkal egyszerűbb és a tésztánk is légiesebb lesz
-a tészta eleinte kissé ragadósnak tűnhet,de pont jó lesz mert nyújtásnál az a kevés master mix amit alá szúrunk tökéletesen nyújthatóvá teszi,így vékonyra nyújtható ami ennél a tésztánál elengedhetetlen
-elősütésnél a lapokat ne süssük túl mert törhetnek és akkor nem tudjuk betölteni
-tölteléknek én lilahagymát,paprikát,paradicsomot,kukoricát pirítottam össze egy kevés sóval és update ketchuppal,majd a külön  ízesített és meggrillezett csirkemell falatokat beleforgattam
-ez az adag 4 nagy kör alakú tortilla lapra elegendő,amit betöltés és kisűtés után további 4 részre vágható,tehát összesen 16 kisebb töltött szendvicsünk lesz,szóval elég kiadós



Megjegyzések