Update Gluténmentes Gyümölcsös Sütemény



Ez a süti receptem amellett,hogy cukormentes még gluténmentes is és szerintem nagyon finom. Müzlis alappal készül és a gyümölcsökkel valamint a forró lekvárral tálalva nagyon jó ízkombinációt alkot. Az Update alapanyagoknak köszönhetően a ch tartalma alacsony így cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják,meg persze gluténérzékenyek is mivel nem tartalmaz glutént sem. A gluténmentes,alacsony ch tartalmú sütemények elkészítése régebben  nem volt egyszerű,mivel általában magas ch tartalmú(kukorica,rizs stb) lisztek voltak az alternatívái a búzalisztnek. Mostanában egyre több Update alapanyag és egyéb maglisztek jelennek meg a piacon amelyekkel a ch is csökkenthető nagy mértékben ezekben a desszertekben,így már sokkal könnyebb a gluténérzékenyeknek is odafigyelniük a ch bevitelre,ami szerintem nagyon fontos,mivel sajnos egyre többen küzdenek ezzel a betegséggel.









Recept:


Tésztához:
-10dkg Update1 Alakreform Gluténmentes Müzlikeverék
-6dkg blansírozott darált mandula
-1dkg holland kakaópor(20-22%-os)
-15dkg kefír
-2db L-es méretű  tojás
-2,5dkg olvasztott vaj
-1dkg Update1 alakreform zero
-1mk sütőpor
-ízlés szerint néhány szem mandula vagy dió durvára törve
-ízlés szerint vegyes erdei gyümölcs(szamóca,szeder,ribizli,málna,áfonya)

Díszítéshez,tálaláshoz:

-ízlés szerint mirelit erdei gyümölcsök
-Update1 szilvalekvár
-kevés Update 1 Alakreform zero darálva

Elkészítés:
A müzlit elkeverjük a darált mandulával a sütőporral és a kakaóporral,durvára tört dióval/mandulával.Ezután 2 db tojást szétválasztás nélkül felverünk sűrű habbá, a robotgép erősebb fokozatán néhány perc alatt a zero édesítőszerrel. A felvert habhoz óvatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat és a kefírt majd elkeverjük és ezután hozzákeverjük a müzlis szárazanyagokat is. Egy szilikon püspökkenyér formába töltjük,megszórjuk a tetejét néhány szem mirelit gyümölccsel és 180C-on,légkeveréses sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.
Amikor kész akkor a formában hagyjuk kihűlni majd kivesszük és szeleteljük.Mirelit gyümölcsökkel,porrá darált Update zeroval és felmelegített Update szilvalekvárral tálaljuk.

Tippek:
-szilikon formába(kb24cmX8cm) süssük, mert abból szépen kivehető anélkül,hogy hozzáragadna a süteményünk a formához
-amennyiben sütés közben azt tapasztalnánk,hogy a teteje kissé pirul akkor egy darab alufóliával takarjuk le és úgy süssük tovább




Megjegyzések