Recept:
Tésztához:
-100g zsírtalanított lenmagliszt
-50g zabpehelyliszt
-50g búzafehérje(sikér)
-75g tejföl
-150g tej
-1ek száraz fehérbor
-4g instant élesztő
-1tk só
-45g vaj
-1db M-es méretű tojás
-120g darált tepertő+só+őrölt bors
Töltelékhez:
-házi,cukormentes szilvalekvár ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat a tepertő kivételével összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 60-70 percig kelesztjük. Közben a tepertőt beízesítjük a sóval és a feketeborssal. A tésztát, ha megkelt kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a tepertős krém felével. Majd minden oldalról behajtjuk és további 30-40 percig pihentetjük. Az idő leteltével ismét kinyújtjuk, belekenjük a többi tepertőkrémet is és ismét minden oldalról(jobb,bal,alul,felül) meghajtjuk. Megismételjük még egyszer a 30-40 perc pihentetést . Ezután 1,5-2cm vastagra nyújtjuk, a felét levágjuk ezt berácsozzuk pogácsához a tészta másik feléből pedig négyzeteket vágunk, mert ezekből papucsok lesznek. A papucsokhoz a négyzet közepébe hosszában teszünk szilvalekvárt, majd az ellentétes sarkokat kevés tojásfehérjével megkenve összefogjuk. A pogácsákat egyszerűen csak kiszaggatjuk, a kezünkkel kissé alakíthatunk rajta, hogy magasabbak legyenek. Egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a papucsokat és pogácsákat, amelyeket lekentünk tojásfehérjével és meleg helyen hagyjuk még pihenni őket 20 percig. Eközben felmelegítjük 200C-ra sütőt és légkeveréssel készre sütjük. Ha a papucsok kissé kinyílnak, akkor még melegen nyomjuk össze őket, így szépen vissza lehet zárni mindet. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése