Reform Lenmaglisztes Kakaós Tekercs


A lisztmentes extra lowcarb panini receptem sok más recept ötletet adott,így találtam ki ezt a kakaós tekercset is.  Az íze olyan, mint egy kakaós csigának, de azért jobb, mert akár 2-3 napig is puha marad. A férjem szerint ez az eddigi legjobb reform péksüti receptem, mondjuk azt tudni kell, hogy Ő nagyon szereti a kakaós, csokis dolgokat, így neki ez nagy kedvence lett.




Recept:
-100g zsírtalanított lenmagliszt
-80g sikér
-20g tönkölykorpa
-4g instant élesztő
-25g olvasztott vaj
-egy csipet só
-300g langyos tej
-folyékony Update Lovely Sweet édesítő ízlés szerint

Vajas rész:
-75g vaj(nem margarin)
-20g lenmagliszt

Töltelék:
-holland kakaópor ízlés szerint
-eritrit ízlés szerint
-kevés olvasztott vaj vagy kókuszzsír


Elkészítés:
A vajas részhez a vajat a lenmagliszttel összedolgozzuk, majd téglalappá formázzuk és betesszük a fagyasztóba.
  Ezután a tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és összekeverjük, majd a tálat rátesszük a mérlegre. Lenullázzuk, majd öntünk bele 25g-nak megfelelő vajat és 300g-nak megfelelő tejet. Ezután jól összedagasztjuk a tésztát és egy lekapcsolt, de langyos sütőben, egy lezárt kelesztő tálba 45 percig kelesztjük. Majd ha megkelt, akkor lemérjük és 6  egyforma részre osztjuk. Lenmagliszttel megszórt(mert nélküle ragadhat a tészta) szilikon lapon kinyújtjuk kör alakúra a lapokat, és egy reszelőn lereszeljük a vajat.
Az első lapra teszünk a reszelt vajból kb a vaj 1/5 részét, hogy mindenhova ugyanannyi jusson . Majd rátesszük a második kinyújtott lapot a vajas részre és ismét jöhet rá egy rész reszelt vaj. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a 6 lap. Természetesen a legfelsőre nem kell semmit tenni. Amikor kész a kis "tornyunk", akkor nyújtófával kicsit megütögetjük, majd  kinyújtjuk és 8 cikkre vágjuk. Ezután betesszük a fagyasztóba és várunk néhány percet, mert így könnyebb lesz  tovább nyújtani és feltekerni. Ezután mindig csak egy cikket veszünk ki, kicsit még tovább nyújtjuk(4-5mm-re), majd megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk eritrites kakaóporral és feltekerjük.
Egy sütőlapra helyezzük a croissantokat és pihentetjük őket további  40 percig. Amikor megkeltek, akkor  megkenjük tojásfehérjével és előmelegített, 220C-os légkeveréses sütőben  készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések