Update Tepertős-Szilvalekváros Papucs


Ez egy megosztó sütemény, sokan szeretik, de legalább annyian el se tudják képzelni a tepertő-szilvalekvár párost. Az én drága Nagymamám készítette a világon a legjobb lekváros papucsot, de természetesen Ő hagyományos finomlisztből csinálta. Én most Update lisztkeverékes változatot készítettem, amelyben 50%-kal kevesebb ch van a szénhidrátcsökkentett Update lisztnek köszönhetően. A lekvárt pedig Anyukám készítette, amely cukormentes, üstben készített, órákig kavargatós változat.



Recept:
-400g Update1 Norbi liszt
-300g víz
-1 tojás
-300g darált tepertő
-20g só
-20g élesztő
-cukormentes, sűrű-házi szilvalekvár


A langyos vízbe beletesszük a tojást és az élesztőt,és elkeverjük.A többi alapanyagot egy tálba összekeverjük, majd ráöntjük az élesztős-vizes-tojásos keveréket ,ezután jól összegyúrjuk. 1 éjszakát fóliába csomagolva hagyjuk hűtőben dermedni, másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egyforma  nagyságú négyzeteket vágunk belőle és házi, sűrű, cukormentes szilvalekvárból egy csíkot nyomunk a négyzetekre. Majd a 2 másik sarkát összefogva papucsokat hajtunk belőle. Célszerű tojássárgájával bekenni összehajtás előtt, hogy jól összeragadjanak és sütés közben ne nyíljanak szét.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, a sütőben 30C-on, kb. 20 percig kelesztjük, majd 180-200C-on aranybarnára sütjük.

Megjegyzések