Reform Oroszkrém torta (cukor és lisztmentes)









Tavaly ősszel az én drága Anyukám  szülinapjára készítettem  ezt a diétás finomságot. Ami a legjobb benne, hogy büntetlenül fogyaszthatjuk, ugyanis sem finomított lisztet sem cukrot nem tartalmaz. Oroszkrém torta természetesen készíthető egyszerűbb pudingos változatban is,de aki egyszer ezt a változatot elkészíti garantálom, hogy soha többet nem készít másfajtát.




Oroszkrém torta
Könnyű felvert:
-3x3db tojás
-3x35g xilit/eritrit
-3x60g mandulaliszt
-3x 0,5kk szódabikarbona

Krém:
-6db tojássárgája
-150g xilit/eritrit
-3dl tej
-néhány szem rumba áztatott nagyszemű mazsola
-7dl állati tejszín+75g xilit
-10db  lapzselatin

Díszítés:
-gyümölcsök vegyesen
-1dl víz+5g zselatin+kevés édesítőszer
-2 dl növényi+1,5dl állati tejszín
-1tk Update1 Lovely Sweet

Először megsütünk külön-külön 3 piskótát. A tojásokat szétválasztás nélkül a robotgép legnagyobb fokozatán sűrű habbá verjük az édesítőszerrel,majd óvatosan adagoljuk hozzá s szódabikarbónás-mandulalisztet, de ezt már kézi habverővel forgatjuk a habba, hogy ne törjön össze..
24cm átmérőjű sütőformába, 180C-on alsó-felső, nem légkeveréses sütőben aranyszínűre sütjük a lapokat.
Ezután elkészítjük a krémet, amelyhez tojássárgáját az édesítőszerrel habosra keverjük. Közben gőz fölött a tejet a vanília őrleménnyel melegítjük, majd hozzáöntjük a tojássárgájás-édesítős keveréket és gőz fölött összesűrítjük.(Ez elég sok időt vett igénybe nekem több, mint egy óra volt.) Vigyáznunk kell, hogy ne menjen 80C fölé a hőmérséklete a krémnek, mert összeránthatja a tojást, így hőmérővel folyamatosan ellenőrizzük. Amikor összesűrűsödött, akkor beletesszük az előzőleg rumba beáztatott mazsolát. A lapzselatint hideg ízbe beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és kicsit felmelegítjük. Ezután hozzáöntjük a még meleg krémhez. Felverjük a tejszínt a 75g xilittel és óvatosan a már kihűlt krémünkhöz keverjük.Kívülről is bekenjük a piskóta tetejét és oldalát majd lehűtjük. A torta tetejére gyümölcsöket teszünk kör alakban ízlés szerint, majd ezt bevonjuk zselatinnal. A zselatint vízzel és kevés édesítőszerrel felmelegítünk, majd lehűtünk.  Felverjük az állati és növényi tejszínt az édesítővel, majd a kihűtött tortánkat bevonjuk és díszítjük vele.

Megjegyzések