Update isler


Ma islert készítettem az Esti liszttel és ismét nem csalódtam. Nagyon finom, omlós tészta, ami az U1 sárgabarack dzsemmel és a roppanós étbevonóval egy szuper kombinációt alkot.
Kellemes napot mindenkinek! :)

Update1 Esti Isler
(kb. 16db-hoz)
Tészta:
-175g Update1 Esti liszt
-130g tejföl
-100g vaj
-1db tojássárgája
-25g Update1 zero porrá darálva
-1 csipet só
Töltelék:
-3/4 üveg Update sárgabarack dzsem/lekvár
Bevonat:
-200g Update1 Ét tortabevonó
-1ek kókuszzsír
Elkészítés:
A lisztet egy tálba mérjük és elmorzsoljuk benne a vajat. Majd a többi hozzávalót is gyors mozdulatokkal belegyúrjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük minimum 1,5 órára. Pihentetés után, gyorsan átgyúrjuk és egy szilikon lapon vékonyra (kb.4mm) nyújtjuk. Tetszés szerint kiszaggatjuk őket linzer szaggatóval (kb. 6cm átmérőjű). A maradékot ismét nyújtjuk és szaggatjuk, amíg el nem fogy a tészta.
Ezután egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a korongokat és a sütő felmelegedéséig betesszük a hűtőbe. Majd 180C-on világosra sütjük, kb. 10 perc alatt a linzereket.
Amikor megsültek, kivesszük egy sütőrácsra és ízlés szerint Update sárgabarack dzsemmel/lekvárral megtöltjük őket. Egy dobozba helyezzük a megtöltött linzereket, lefedjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy a dzsemtől bepuhuljon a tészta. Másnap az Update tortabevonót egy evőkanál kókuszzsírral vízgőz felett felolvasztjuk. Majd a kezünkkel vagy egy mártóvilla segítségével egyenletesen bevonjuk az islereket és egy rácsra sorakoztatjuk őket. A maradék bevonóból még tetszés szerint csurgathatunk rájuk egy keveset, ha már az első bevonat megszilárdult.
Jó étvágyat hozzá!


Tippek:
-Vékonyra (néhány mm) nyújtsd szaggatás előtt, mert nőni fognak
-180C-on rövid ideig süsd, mert könnyen megégnek
-sima alsó-felső sütési funkciót használj, ne légkeverést
- fontos a betöltött linzerek pihentetése, mert így jól összeragadnak és sokkal egyszerűbb bevonni őket

Megjegyzések

  1. Még nem próbáltam, de mindenképpen ki fogom! Nagyon guszta 🧁😋

    VálaszTörlés
  2. Még nem próbáltam, de mindenképpen ki fogom! Nagyon guszta 🧁😋

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése